категорії: новина

Перший національний конкурс сучасної міської скульптури ОБРАЗ МАЙБУТНЬОГО

теґи: конкурс, скульптура, сучасне мистецтво

12 листопада 2009 року розпочався перший національний конкурс міської скульптури ОБРАЗ МАЙБУТНЬОГО.

З цього моменту ми нетерпляче чекаємо на ваші блискучі ідеї, що продемонструють всій Україні ваше особисте бачення міста майбутнього. Ваші проекти побачить вся країна, а найкращі з них будуть нагороджені та – в майбутньому – реалізовані.

Прийом заявок триває до 13 грудня 2009 року.

Якщо ж ви – не художник чи скульптор, але вам не байдуже, в якому саме міському просторі ми живемо – слідкуйте за подіями конкурсу, голосуйте за гідні проекти та впливайте на те, як саме будуть виглядати наші міста в майбутньому.


Конкурс охоплює територію 4-х великих міст – Києва, Харкова, Одеси та Львова. Проекти міської скульптури мають бути створені спеціально для конкретного місця в одному з цих міст. При цьому місце проживання автора значення не має – учасниками можуть стати мешканці будь-якого населеного пункту країни. 

До участі в конкурсі запрошуються молоді художники, скульптори та архітектори віком від 16 до 35 років, що працюють / воліють працювати з міським публічним простором. 

Стати учасником дуже просто – потрібна лише хороша ідея і красивий ескіз. 

Ескіз може бути виконаний в аналоговому або цифровому форматі. За бажанням, можна додати візуалізацію проекту в міському середовищі – зображення того, як би виглядала ваша скульптура у призначеному для неї місці того чи іншого міста.
 

Хочемо звернути вашу увагу, що якість виконання ескізу буде враховано при розгляді проекту. Ескіз має бути ретельно продуманий та наділений самостійною естетичною цінністю – адже саме за ним ваш проект оцінюватимуть як члени журі, так і публіка. 

Окрім ескізу, учасник має скласти текстовий опис проекту (концепція, локація, необхідні для реалізації матеріали, тощо – до 2000 знаків), а також заповнити анкету (її можна знайти на сайті конкурсу). 

Автори не обмежені у виборі ідей та матеріалів для реалізації власних проектів. У конкурсних проектах ми сподіваємося побачити ідеї майбутнього та нові способи їх втілення. 

Надсилайте свої проекти в електронному вигляді на сайт конкурсу, або в друкованому вигляді на поштову адресу конкурсу.* 

Конкурс відбуватиметься наступним чином: відбір найкращих проектів міської скульптури та складення шорт-ліста членами журі, презентація ескізів обраних проектів та публічне голосування на центральних площах Києва, Харкова, Одеси та Львова 19 – 20 грудня 2009 року, виставка макетів проектів-переможців конкурсу в Києві та нагородження їх авторів 30 січня 2010 року. 

Четверо переможців конкурсу (автори найкращих проектів для кожного з 4-х міст-учасників) отримають не тільки грошову нагороду, але й шанс побачити в майбутньому свої проекти частиною міського ландшафту. 

* Проекти прийматимуться до 13 грудня 2009 року на сайті www.spilnameta.org та за адресою 04050, Київ, вул. Глібочицька 44, 3 поверх (з поміткою "Конкурс сучасної скульптури ОБРАЗ МАЙБУТНЬОГО"). 

Більше про умови конкурсу та сучасну міську скульптуру дізнайтесь на офіційному сайті

WWW.SPILNAMETA.ORG